Αρωματικό κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

από  στις 29 Μαρτίου 2016, 8:16 π.μ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Φαγητό με γλυκά αρώματα, αναμεμιγμένα τόσο ταιριαστά, που αισθάνεσαι να έρχεται το χαλί του Αλαντίν να σε παίρνει και να σε ταξιδεύει στις «χίλιες και μια νύχτες». الحَمْد لله‎ Κοτοπουλάκι ζουμερό, κάρυ και κανελλογαρύφαλλα, γεύση που μένει. Όμως όχι μόνο στις αναμνήσεις, καθώς η συνταγή του παραμένει στο σπίτι, για να τη φτιάχνουμε και να την ξαναφτιάχνουμε. Εκτός των άλλων ετοιμάζεται πολύ εύκολα με απλά υλικά, όλα στην κατσαρόλα και να η νοστιμιά.

Υλικά

  • 2 στήθη από κοτόπουλο ή 4 φιλέτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 3-4 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο
  • 2-3 σπόρους κάρδαμο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • ελαιόλαδο για την κατσαρόλα

Οδηγίες

Κόβουμε σε λεπτές φέτες σαν μισοφέγγαρα το κρεμμύδι, λιώνουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε το στήθος σε κυβάκια. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ώστε να καλύπτει καλά το κάτω μέρος της, και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Τότε ρίχνουμε το κοτόπουλο και όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο και εν συνεχεία ρίχνουμε τις πιπεριές και το σκόρδο.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά, για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια από το στήθος. Αρωματίζουμε με κάρυ, γαρύφαλλο, κανέλλα, κόλιανδρο, κάρδαμο και πάπρικα. Προσθέτουμε τότε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε με νερό, τόσο, ώστε να καλύπτει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να ελαττωθεί το νερό και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κόλιανδρο και, αν θέλουμε, με σταφίδες. Συνοδεύουμε με ρύζι και σαλάτα, ταιριάζει πολύ με όποια έχει ως βάση το λάχανο. بسم الله, καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις όποιες απόψεις καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.