Πραλίνα φουντουκιού με χουρμάδες

από  στις 16 Νοεμβρίου 2015, 8:56 μ.μ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Η πραλίνα φουντουκιού που φτιάχνεται με χουρμάδες και ελαιόλαδο είναι τόσο νόστιμη και θρεπτική που κανένας δε θα χρειάζεται να ξαναγοράσει έτοιμη, إن شاء الله‎.

Οι χουρμάδες είναι καρποί δέντρου ευλογημένου. Στο Ιερό Κοράνι γράφει:

هُوَ الَّذِي أَنزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً ۖ لَّكُم مِّنْهُ شَرَابٌ وَمِنْهُ شَجَرٌ فِيهِ تُسِيمُونَ ﴿۱۰﴾
يُنبِتُ لَكُم بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّيْتُونَ وَالنَّخِيلَ وَالْأَعْنَابَ وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ ﴿۱۱﴾

(16:10-11, «Αυτός είναι που κατεβάζει από τον ουρανό νερό από το οποίο πίνετε και από το οποίο φυτρώνει η βλάστηση που ταΐζετε τα ζωντανά σας. Με αυτό κάνει να φυτρώνει για σας το σιτάρι, οι ελιές, οι χουρμαδιές, τα αμπέλια και από όλα τα είδη των καρπών. Σε αυτό υπάρχει, βέβαια, σημείο για λαό σκεπτόμενο.»)

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα φουντούκια
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα χουρμάδες
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κακάο
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

Μουσκεύουμε τους χουρμάδες για 2-3 ώρες στο νερό και μόλις μαλακώσουν αρκετά τους λιώνουμε. Περνάμε τα φουντούκια από μύλο του καφέ και ανακατεύουμε καλά με τους χουρμάδες και το νερό που έχει μείνει. Προσθέτουμε στο μίγμα το ελαιόλαδο, το κακάο, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φυλάμε σε βάζο στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις όποιες απόψεις καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.