Χουάιγαιτζ - حوايج

από  στις 8 Νοεμβρίου 2015, 6:54 μ.μ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου αρώματα είναι το χουάιγαιτζ από την Υεμένη, για το οποίο μπορώ να πω άφοβα ότι ταιριάζει παντού. Μία κουταλιά είναι ικανή να μεταμορφώσει το πιο λιτά μαγειρεμένο ρύζι, ψάρι, κρέας ή την πιο απλή σούπα σε αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Υλικά

  • 6 1/2 κουταλιές σπόρους πιπέρι
  • 1/4 της κούπας σπόρους κύμινο
  • 2 1/2 κουταλιές σπόρους κόλιανδρο
  • 1 1/2 κουταλιά σπόρους κάρδαμο
  • 1 1/2 κουταλάκι ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 3 1/2 κουταλιές κουρκουμά

Οδηγίες

Σε ένα τηγάνι χωρίς κανένα υγρό θερμαίνουμε για ένα-δυο λεπτά με προσοχή όλα τα υλικά εκτός από τον κουρκουμά, ώστε να αναδώσουν το άρωμά τους χωρίς να καούν. Στη συνέχεια τα κοπανίζουμε σε γουδί ή τα κόβουμε σε μύλο του καφέ σε περίπτωση που έχουμε μεγάλη ποσότητα και ανακατεύουμε με τον κουρκουμά. Φυλάμε σε βαζάκι τοποθετημένο σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις όποιες απόψεις καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.