Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και τυριά

από  στις 7 Δεκεμβρίου 2015, 3:29 μ.μ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Όσο και να μου άρεσαν τα μπουτάκια από κοτόπουλο, τα τζέρια του και οι φτερούγες, άλλο τόσο έβρισκα το στήθος του ξηρό και άνοστο, όταν ήταν μαγειρεμένο χωρίς προσθήκη λιπαρών ουσιών, με λίγα λόγια πριν αρχίσω να το συνδυάζω με κρέμα μου ήταν αδύνατο να το καταπιώ. Να, εδώ στο λαιμό μου καθόταν. Ωστόσο, έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια μετά την ανακάλυψη της νοστιμιάς των λιπαρών και της ιδιότητας τους ως όξινες ουσίες να κάνουν το κρέας τρυφερό, καθώς σπάνε τις ίνες του και ταυτόχρονα του προσδίδουν υγρασία.

Υλικά

  • 2 στήθη από κοτόπουλο ή 4 μεγάλα φιλέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 μεγάλες πιπεριές
  • 1 κουταλιά κάπαρη
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
  • 1 κουταλάκι ματζουράνα
  • 1 κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο
  • 1/2 κουταλάκι θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 1/4 κιλού κασέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • 2 κουταλιές βούτυρο για το ταψί

Οδηγίες

Κόβουμε τα στήθη σε φιλέτα και ύστερα τα χαράζουμε κατά μήκος από τη μία πλευρά με προσοχή, ώστε να μην τα τρυπήσουμε μέχρι την άλλη. Λιώνουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, πατώντας με ένα κουταλάκι από λίγο μέσα σε κάθε φιλέτο. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο βασιλικό, κόβουμε το ματσάκι με τα χέρια και πατάμε μαζί με το σκόρδο. Ειδάλλως, πασπαλίζουμε αποξηραμένο πάνω από τα φιλέτα μαζί με την πάπρικα. Γεμίζουμε τις εγκοπές με κομματάκια από το 1/4 κασέρι.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ώστε να καλύπτεται το κάτω μέρος, και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση προς τα επάνω. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα φιλέτα. Όταν πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, προσέχοντας ιδιαίτερα να μην χυθεί έξω το κασέρι. Αφήνουμε για λίγο, 2-3 λεπτά, βουτυρώνουμε ένα ταψί και αποσύρουμε σε αυτό τα φιλέτα και τις πιπεριές.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες με τις οποίες στη συνέχεια καλύπτουμε το κρέας. Ενδιάμεσα από τις ροδέλες ρίχνουμε την κάπαρη. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ρίχνουμε πάνω από τα κρεμμύδια, καλύπτοντας εντελώς το κρέας με το μίγμα που φτιάξαμε. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Καλή όρεξη, بسم الله

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις όποιες απόψεις καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.