Γκαράμ μασάλα - गरम मसाला

από  στις 6 Δεκεμβρίου 2015, 2:02 μ.μ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Ινδικό άρωμα που σημαίνει θερμό μίγμα, το γκαράμ μασάλα χρησιμοποιείται για να νοστιμίσει κάρυ κρεάτων και λαχανικών. Πολλές φορές αντικαθιστώ με γκαράμ μασάλα το κύμινο, όταν φτιάχνω φακές ή λαχανόρυζο.

Υλικά

  • 2 κουταλιές κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά κάρδαμο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά τριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλα σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και φυλάμε σε βαζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις όποιες απόψεις καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.