Μίγμα «Kέητζ'ν»

από  στις 28 Δεκεμβρίου 2015, 2:16 μ.μ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Τα μίγματα αρωμάτων απλοποιούν τη μαγειρική μας, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στη νοστιμιά του φαγητού. Σε λίγα μικρά βάζα μπορούμε να φυλάξουμε μοναδικά χρώματα, ξεχωριστές ευωδιές και χαρακτηριστικές γεύσεις από διάφορα μέρη του κόσμου, φέρνοντας στο τραπέζι μας εκλεκτά εδέσματα από κάθε τόπο.

Το αρωματικό μίγμα «Kέητζ'ν» (αγγλ. Cajun) διαμορφώθηκε από απογόνους Γαλλο-Καναδών μεταναστών στη Λουϊζιάνα των ΗΠΑ, όπου εγκαταστάθηκαν όταν εκδιώχθηκαν από τη Νέα Σκωτία. Οι νεοφερμένοι προσάρμοσαν την παραδοσιακή μαγειρική στο νέο κλίμα δεχόμενοι παράλληλα επιρροές από την ντόπια κουζίνα, η οποία αναπτύχθηκε με αφρικανικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και πορτογαλικά στοιχεία κατά την αποικιακή εποχή.

Πικάντικο και πιπεράτο, το κοκκινωπό αυτό μίγμα δίνει ιδιαίτερη γεύση σε ψητά, πατάτες και ρύζι. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο μπούκοβο, ανάλογα με την ένταση που θέλουμε να έχει το κάψιμο.

Υλικά

  • 2 κουταλάκια σπόρους κόλιανδρο
  • 2 κουταλάκια σπόρους κύμινο
  • 1 κουταλάκι σπόρους κάρδαμο
  • 2 κουταλάκια πάπρικα
  • 2 κουταλάκια πιπέρι
  • 1 κουταλάκι θυμάρι
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι ματζουράνα
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά

Οδηγίες

Κοπανίζουμε σε γουδί το κόλιανδρο, το κύμινο και το κάρδαμο, μεταφέρουμε σε βαζάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Φυλάμε σε σκοτεινό και ξηρό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις όποιες απόψεις καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.