Ρύζι αναποφλοίωτο

από  στις 8 Νοεμβρίου 2015, 7:22 μ.μ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Προτιμώ πάντα το αναποφλοίωτο ρύζι, επειδή οι ίνες του φλοιού το κάνουν πολύ πιο χορταστικό από το άσπρο. Καθώς απαιτεί περισσότερο χρόνο βρασμού σε σχέση με το άσπρο, το αναποφλοίωτο ρύζι αποτελεί το ιδανικό για σπυρωτό αποτέλεσμα. Προμηθεύομαι από τα βιολογικά σε ποσότητα, ώστε να μου έρχεται σχετικά φτηνά. Συνοδεύει άριστα λαχανικά, ψάρι ή κρέας.

Υλικά

  • 1 μέρος ρύζι αναποφλοίωτο
  • 4 μέρη νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κρεμμύδι
  • αρώματα (π.χ. 1,5 κουταλιά χουάιγαιτζ)
  • λίγο ελαιόλαδο για τον πάτο της κατσαρόλας

Οδηγίες

Βάζουμε το νερό να πάρει βράση σε ένα βοηθητικό κατσαρολάκι. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με αρκετό κρύο νερό, ώσπου το νερό να ρέει εντελώς καθαρό κάτω από το ρύζι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με ένα κομματάκι από το κρεμμύδι, ώστε να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο μόλις ακούσουμε το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει το λάδι όταν τσιγαρίζεται. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και περιμένουμε για λίγο μέχρι να γίνει διαφανές.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύουμε για να λαδωθεί όλο καλά. Προσθέτουμε αρώματα της αρεσκείας μας ανάλογα με το φαγητό μαζί με το οποίο θα σερβίρουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το νερό από το κατσαρολάκι.

Βράζουμε το ρύζι για 30 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας και το σουρώνουμε. Επιστρέφουμε το ρύζι στην κατσαρόλα για 10 λεπτά χωρίς να την ξαναβάλουμε στην εστία, κλείνοντας το καπάκι, ώστε να τραβήξει τον ατμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις όποιες απόψεις καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.