Φακές σούπα

από  στις 15 Νοεμβρίου 2015, 2:37 μ.μ.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Οι πιο νόστιμες φακές, αρωματισμένες με κύμινο για μια ιδιαίτερη πολύ γευστική νότα, σερβίρονται με καραμελωμένο κρεμμύδι και κόλιανδρο ευφραίνοντας τον ουρανίσκο και την ψυχή. الحَمْد لله

Υλικά

  • 1/2 κιλό φακές
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κουταλάκια κύμινο
  • 2 κουταλάκια κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά ξύδι 
  • λίγο ελαιόλαδο

Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε το ένα από τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε ελαφρά μέχρι να γίνει διαφανές. Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις φακές και ανακατεύουμε, ώστε να λαδωθούν καλά. Αρωματίζουμε με τη δάφνη, ένα κουταλάκι κύμινο και ένα κουταλάκι κόλιανδρο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κύμινο. Συμπληρώνουμε αρκετό νερό και αφήνουμε να βράσει η σούπα μας, ανακατεύοντας πότε-πότε με ξύλινη κουτάλα, για να χυλώσουν οι φακές.

Μόλις είναι έτοιμες κόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα και το καραμελώνουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγανάκι. Σερβίρουμε τις φακές σε βαθύ πιάτο ρίχνοντας κυκλικά λίγο ξύδι, προσθέτουμε μια κουταλιά από το καραμελωμένο κρεμμύδι στο κέντρο και πασπαλίζουμε με μπούκοβο και κόλιανδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υιοθετούμε τις όποιες απόψεις καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με υβριστικό, χλευαστικό, υποτιμητικό, σεξιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.